Betiltották az Intel egyes processzorait Németországban

intel core i9-10900k cpu processzor gamer gaming
Intel Core i9-10900K
Vágólapra másolva!
A termékekkel gyárilag szerelt számítógépek forgalmazása is veszélyben van.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen helyzetbe került a düsseldorfi bíróság döntése miatt Németországban az Intel, az amerikai R2 Semiconductor kérésére betiltották a 10-12. generációs (Ice Lake, Tiger Lake, Alder Lake) szériákhoz tartozó Core és Xeon processzorainak, továbbá az azokkal szerelt PC-k és szerverek értékesítését.

Nem csak a bolti dobozos processzorokra, de laptopokba, asztali PC-kbe, szerverekbe építettekre is vonatkozik a tiltás Forrás: Intel

Az R2 Technologies egy feszültségszabályozási szabadalmának megsértésével vádolja az Intelt, a kérdésesnél régebbi és újabb termékek a bevallása szerint nem sértik azt. Az R2 elsőként az Egyesült Államokban próbálta szabadalomsértés miatt perelni a chiptervező óriást, azonban az Intel elérte az érintett amerikai szabadalmának érvénytelenítését, ezt követően helyezte át Európába a jogi csatát.

A felek erős hangvételű adok-kapokja során az Intel szabadalmi trollnak titulálta a felperest, míg az R2 Semiconductor ügyvezetője szerint a másfél évtizedes múltra visszatekintő cég az ARM-hez vagy a Rambus-hoz hasonló üzleti modellel rendelkezik, 2015-ben majdnem befektetést kapott az Inteltől.

Az Intel fellebbezni fog a bíróság döntése ellen, továbbá érvényteleníttetné az R2 Semiconductor európai szabadalmát is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!