Kétféle platformon is olcsó lesz a Call of Duty

Vágólapra másolva!
Csak az Xboxszal rivális konzolokhoz ragaszkodóknak kell majd teljes árat fizetniük érte.
Vágólapra másolva!

Folytatódik az Activision Blizzard felvásárlásával gigantikus méretűvé vált microsoftos játékbirodalom jövőbeli terveinek tisztázódása. A vállalat nemrég bejelentette, hogy egyes PC és Xbox platformokra készült játékait Sony PlayStation és Nintendo Switch gépekre is ki fogja adni, továbbá nem kíván kilépni a játékkonzolok piacáról.

call of duty modern warfare iii videojáték activision blizzard
Call of Duty: Modern Warfare III
Fotó: Activision Blizzard

A Game File házigazdájának nyilatkozva a Microsoft videójátékos üzletágát vezető Phil Spencer most közvetlenül megerősítette, hogy az Xbox Game Pass játékbérlővel kapcsolatos évekkel ezelőtti ígéretek továbbra is élnek.

A vállalat szeretné, ha az összes a tulajdonában lévő stúdió által készített játék az első naptól elérhető volna benne PC és Xbox platformokra, ez az Xbox Game Studios tagjai mellett a Zenimax és az Activision Blizzard leánycégek termékeire is igaz.

Ennek megfelelően a belátható jövőtől kezdve a PC és az Xbox Series gépeken játszó, Xbox Game Pass előfizetéssel rendelkező gamereknek nem kell majd többé teljes áron megvásárolniuk például a Call Of Duty újabb részeit, csak a PlayStation és a Nintendo Switch gépekkel rendelkezők kényszerülnek majd rá erre. Jelenleg a Nintendo konzoljára nem érhető el a Call of Duty, de a Microsoft szerződésben vállalt ígéretet tett rá, hogy az akvizíció megvalósulása esetén legalább 10 évig a japán kézikonzolra is elhozza a szériát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!