Tényleg játékokat fog kiadni PS5 és Switch konzolokra az Xbox

sea of thieves videojáték
Sea of Thieves
Fotó: Rare / Xbox Game Studios
Vágólapra másolva!
Első körben négy termék fut majd be a rivális platformokra.
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyultak a közel két hete felröppent pletykák, a Microsoft videójátékos üzletága Xbox és PC platformok után néhány játékot Sony PlayStation 5 és Nintendo Switch konzolokra is elérhetővé fog tenni. Az Xbox-divíziót vezető Phil Spencer egyelőre nem nevezte meg ezeket, azonban a The Verge forrásai szerint első körben a Hi-Fi Rush és a Pentiment, második körben pedig a Sea of Thieves és a Grounded érkeznek majd meg a gépekre.

Spencer megerősítette, hogy az első négy játékban nincs benne a Starfield és az Indiana Jones and the Great Circle, továbbá érdemben nem is kívánta kommentálni, hogy megfontolás alatt áll-e a PS5 és Switch konzolokra való kiadásuk. Csupán annyi nyilatkozott az ügy kapcsán, hogy a maga részéről semmilyen lehetőséget sem zár ki, a négy kisebb játék kiadásával szerzett tapasztalatok befolyásolják majd a jövőbeli terveket.

Végül kiderült még, hogy az Xbox Game Pass már 34 millió előfizetővel rendelkezik, a Microsoft két év után először adott hivatalos tájékoztatást a számukról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!