Nem fog kilépni a konzolpiacról a Microsoft

xbox series kontroller gamepad játék gamer gaming
A kép csak illusztráció
Fotó: Eugene Chystiakov / Unsplash
Vágólapra másolva!
Belsőleg cáfolta az egyre többet rebesgetett feltételezést az Xbox-üzletág vezetője.
Vágólapra másolva!

Nagy bejelentés várható a következő napokban a Microsofttól, a jelenlegi hírek szerint a vállalat videójátékos részlege megkezdi majd egyes termékeinek Sony PlayStation és Nintendo Switch konzolokra történő kiadását. Ezzel együtt olyan spekulációik is felmerültek, hogy a Microsoft akár ki léphetne a konzolok piacáról, egyrészt mivel a kisebb cégek mellett a ZeniMax és az Activision Blizzard felvásárlásával nagyon átrendeződött a gaming üzletága, másrészt pedig mert két konzolgeneráció óta feleannyi Xbox fogy, mint PlayStation.

Az IGN újságírója szerint a vállalat egy keddi belső értekezleten cáfolta a legutóbbi spekulációt, az üzletágat vezető Phil Spencer egyértelműen kijelentette, hogy a Microsoftnak nincs szándékában a konzolpiacról való kivonulás. 

A jövőben egy olyan stratégiának a része lesz az Xbox, amely többféle típusú eszközre való játékkiadásra épül.

Remélhetően a Microsoft javarészt tiszta vizet önt a pohárba a napokban esedékes hivatalos bejelentésén, hiszen az elmúlt hetekben drámaian kilőtt az Xbox jövőjével kapcsolatos pletykák mennyisége, és ezek egy része nem feltétlenül előnyös a Microsoft számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!