Tüzet okádnak egyes keménymagos Xbox-rajongók

xbox series kontroller gamepad játék gamer gaming
A kép csak illusztráció
Fotó: Eugene Chystiakov / Unsplash
Vágólapra másolva!
A jövő héten válhat hivatalossá, hogy jöhetnek PS5-re egyes Xbox-exkluzívok.
Vágólapra másolva!

A hétvége során befutott az év messze legérdekesebb videójátékos pletykája, a The Verge és az XboxEra kiadványok forrásai szerint a Microsoft egyedi elbírálás alapján kiadhatja Sony PlayStation 5 és Nintendo Switch gépekre a saját tulajdonú stúdiói által készített játékok egy részét.

Ilyen vagy olyan oknál fogva, de egyes Xbox-rajongók alaposan felhúzták magukat a pletykákon Forrás: Eugene Chystiakov / Unsplash

A jelenlegi pletykák alapján első körben a Hi-Fi Rush jöhet meg mindkét fent említett platformra, majd később a Starfield és az Indiana Jones and the Great Circle is befuthat PS5-re. A híresztelések sajtóban történt felbukkanását követően Phil Spencer Xbox-főnök váratlanul közölte, hogy a jövő héten üzleti jellegű bejelentés lesz az Xbox jövőjével kapcsolatban, ekkor válhatnak hivatalossá a pletykák tárgyát képező tervek.

Amennyire ez megítélhető az interneten olvasható reakciókból, a gamerek java semleges vagy támogató álláspontot képvisel azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft feladhatja az eddig csak Xbox és PC platformokra készített exkluzívjait.

Viszont akadtak olyan keménymagos Xbox-rajongók, akik a hírek hallatán tüzet kezdtek okádni a Microsoftra, a dühös kommentek hagyásán túlmenve egyesek lemondták haragjukban az Xbox Game Pass-előfizetésüket, vagy rögtön az Xboxuk eladása mellett döntöttek, átnyergeltek inkább a PS5-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!