Ritkábban kell majd újraindítani a Windows 11-et

windows 10 windows 11 windows update frissítés laptop notebook számítógép computer
Fotó: Clint Patterson / Unsplash
Vágólapra másolva!
Enélkül is képes lesz alkalmazni a biztonsági frissítéseket a rendszer.
Vágólapra másolva!

Életminőséget javító fejlesztést kezdett tesztelni a Windows 11 várhatóan idén ősszel befutó 24H2 főverziójában a Microsoft, az operációs rendszer képessé válik újraindítás nélkül alkalmazni a letöltött biztonsági frissítéseket, ami a felhasználók számára némi régóta vágyott komfortot hoz majd.

A biztonsági frissítések újraindítás nélküli alkalmazását „hot patching” néven emlegetik, és nem újdonság, a Windows Server termékekben már régóta elérhető, hogy ne kelljen üzemkiesést okozva újraindítani a kiszolgálókat. „Úgy működik, hogy felülírja a futó folyamatok memóriában lévő kódját, így nem kell újraindítani a módosítások életbe léptetéséhez a folyamatokat” – összegezte a lényegét a Microsoft.

Az újraindítás nélküli frissítési módszer csak az olyan Windows 11-es PC-ken lesz elérhető, amelyekben aktív a virtualizálásalapú biztonság, avagy a magelkülönítés. Az operációs rendszerrel előtelepítve érkezett számítógépeken ez az alapértelmezett beállítás, a funkció állapotát Windows biztonság alkalmazás Eszközbiztonság részében tekinthetik meg a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!