Vadiúj kezelőszoftvert kapnak a GeForce videókártyák

pc gamer gaming videojáték játékos laptop notebook számítógép
Fotó: Onur Binay / Unsplash
Vágólapra másolva!
Már telepíthető a bétája, három különálló appot hoz egy fedél alá.
Vágólapra másolva!

Ősi adósságot törlesztve az NVIDIA végre ráncba szedi a GeForce grafikus vezérlőkhöz tartozó szoftveres ökoszisztémát, egyetlen appba integrálja az NVIDIA Control Panel, a GeForce Experience, továbbá az RTX Experience alkalmazásainak tudását.

nvidia geforce
Már telepíthető az NVIDIA alkalmazás nyilvános bétája
Fotó: NVIDIA

A szimplán NVIDIA appnak elnevezett új szoftverben ennek megfelelően megtalálható a videókártyákhoz tartozó összes szoftveres beállítás, javaslatok alapján testre szabható a támogatott játékok grafikája, az Alt+Z kombinációval pedig egy megújult külsejű teljesítményfigyelő felület ugrik be. A GeForce RTX modellekkel rendelkezők a Freestyle, az RTX Dynamic Vibrance, továbbá az RTX HDR-hez hasonló extrákat is az új appból kezelhetik majd.

Az alkalmazás egyelőre nyilvános béta fázisban van, funkcionális még nem teljes, így például a GPU túlhajtása és a korábbi driverre való visszaállás sem találhatóak meg benne. A drivereknél tartva természetesen a meghajtók gyors és könnyű frissítése is megoldható az NVIDIA appból, ráadásul online fiókba való bejelentkezés nélkül. Végül az egyszerűsítés jegyében a vállalat eltávolított néhány olyan funkciót, amelyeket érdeklődés hiányában vagy jobb alternatívák miatt szinte senki sem használt, ilyen például a Twitch-re vagy YouTube-ra való közvetítés lehetősége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!