A Facebook-vezér megfenyegette a saját felhasználóit, mindenünket elveszíthetjük

Vágólapra másolva!
Minden adatukat elveszíthetik az Oculus-tulajok, ha nem hajlandóak átmigrálni a régi felhasználói fiókjuk adatait egy Meta-fiókba.
Vágólapra másolva!

Végső figyelmeztető e-mailek küldözgetésébe kezdett a Facebookot is birtokló Meta. A vállalat még 2014-ben vásárolta fel a VR-headseteket és a hozzájuk tartozó szoftveres ökoszisztémát készített Oculust, ez 2020 óta Meta Reality Labs néven működik, Mark Zuckerberg metaverzumos álmainak a gerincét adja.

Az évek során szervezeti felépítéssel és márkával kapcsolatos változások sora mellett jelentős műszaki átállások is történtek, 2022 nyarán a Meta megkezdte a régi típusú Oculus online felhasználói fiókok kivezetését, azóta a cégtől származó VR-headseteket megvásárlóknak már Meta-fiókkal kell bejelentkezniük az eszközökön. 

A régi típusú Oculus-fiókkal rendelkezők számára kifejlesztettek egy funkciót, amivel pillanatok alatt át tudják migrálni az összes adatukat a Meta-fiókjukba.

Most lejár a türelmi idő, a Meta tájékoztatása szerint 2024. március 29-től már nem lehet majd bejelentkezni a régi Oculus-fiókkal a headseteken, ráadásul 

a cég visszaállíthatatlanul törölni fogja azokat. Ennek megfelelően aki nem szeretné elveszíteni az összes adatát és megvásárolt játékát,

 annak a fenti határidőig meg kell ejtenie a Meta-fiókba való átköltözést, ez az auth.meta.com weboldalon keresztül végezhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!