Egy megfizethető okostelefon, komoly tudással: Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G

Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Vágólapra másolva!
Egy fortyogó piacra ugrott be a Xiaomi a Redmi Note 13 Pro+ 5G nevű telefonjával, hiszen a számos földi jóval kitömött, de megfizethetőbb árú modellek iránt óriási az igény.
Vágólapra másolva!

A termék elsőként Kínában jelent meg, igen jól fogadták, így nem okozott meglepetést, hogy a konszern nem sokkal később a Föld számos országában, így hazánkban is a boltokba küldte. A sikerben biztos nagy szerepet játszott a készülék megjelenése, ugyanis külseje alapján bárki gondolhatná azt is, hogy ez bizony egy igazi, méregdrága luxusmodell. A kellemes tapintású fém készülékház öleli körbe a széleinél meghajlított, abszolút modern, futurisztikus hatást keltő képernyőt.

Redmi Note 13 Pro Plus 5G
A Redmi Note 13 Pro Plus 5G egy remek, hétköznapi használatra is alkalmas telefon.
Fotó: Origo

A hangsúlyos kameraszigettel megspékelt hátlap trükkös, egyedi mintázatot kapott, a végeredmény pedig kifejezetten mutatós lett. Ráadásul a strapabíró kialakításra is figyelmet fordítottak, hiszen a termék bedugható a víz alá, és a por sem árthat neki, amit a hivatalos IP68 tanúsítvány is igazol. A minőségi anyaghasználat a súlyán is látszik, hiszen 200 grammot nyom, amivel ma a nehezebb készülékek közé tartozik. 

Kamerák 

Rengetegen használják képalkotásra a telefonokat, így nem meglepő módon a Xiaomi erre nagy figyelmet fordított. A 200 megapixeles, optikai stabilizátorral megtámogatott főkamera az f/1.7 rekeszértéknek köszönhetően sötétben is remekül teljesít.

Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Nappal is jól teljesít.
Fotó: Origo

Emellett ellátták egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy makró kamerával is, azonban ez utóbbi kettő csak nappal, vagy erős fénynél használható jól. 4K  videók összehozhatóak vele, azonban a 30 képkocka/másodperc rögzítési sebesség a gyors mozgásokhoz nem biztos, hogy elég.

Redmi Note 13 Pro Plus 5G
De remek képeket lehet vele készíteni kevés fénynél is.
Fotó: Origo

Viszont, ha valaki beéri kisebb felbontással, akkor ez a probléma egyszerűen orvosolható, illetve a lassított anyagok elkészítésére is van mód. 

Közepesen erős

A teljesítményen látszik, hogy itt törekedtek a költségek visszafogására, hiszen egy Mediatek Dimensity 7200 Ultra processzor került bele, aminél ma már akadnak lényegesen erősebb darabok is. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy csak kisebb-nagyobb kompromisszumok segítségével futtathatóak rajta bizonyos alkalmazások. 
Tehát például a csúcsjátékok grafikájának részletességéből vissza kell venni, vagy előfordulhat, hogy a videószerkesztés nem lesz zökkenőmentes. De a mindennapi használat során, tehát a netezés, chatelés, Facebookozás, telefonálás, videónézés során problémákba nem futottunk bele. 
A hűtésre a Xiaomi hagyományosan nagyon odafigyel, és a várakozásoknak megfelelően a Redmi Note 13 Pro+ 5G sem forrósodik át kényelmetlen szintre. A termék kellően nagy akkumulátort kapott (5000 mAh), ami használattól függően akár 15 órányi működésre elegendő energia eltárolását biztosítja. A modell támogatja a szupergyors, 120 wattos töltést, hiszen így 19 perc alatt 100 százalékra töltődik a telep. A beépített hangszórói által produkált hangerő megfelelő, de a hang minősége távolról sem tökéletes. Zavaró hibák nem jelentkeztek, de a mélyek nagyon hiányoznak, és a végeredmény meglehetősen művi. 

Elit képminőség

A látványvilágon viszont nem spórolt a cég, hiszen fantasztikus képminőséget produkáló, több, mint 68 milliárd színárnyalat visszaadását biztosító kijelzőt kapott a termék. Az OLED technológia ragyogó, markáns, erőteljes színeket garantál, amelyek akkor sem fakulnak, ha a felhasználó oldalról tekint a képernyőre. 
A hatalmas, 1220 x 2712 képpontos felbontásnak hála, pedig a képi világ borotvaéles. A mozgásokkal sincsen gond, hiszen szaggatás és akadás nincs, remegéssel sem találkoztunk, a lapozás görgetés sima. 

Amennyiben mindent a mérlegre pakolunk, azt mondhatjuk, hogy a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+  5G egy remek, karakteres telefon. Jó pár dologban méltó vetélytársa lehet egy mai csúcskategóriás készüléknek. A külseje pedig szédületesen jó, és ez sokak számára biztosan nagyon vonzóvá teszi. Az internetes összehasonlító oldalak szerint már 160 000 forintért beszerezhető, ez pedig remek vétellé teszi. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!