Elhasalhatnak a laptopok az Intel hibás driverétől

Vágólapra másolva!
Befutott a szoftverfrissítés, amellyel megszüntethető a hibajelenség.
Vágólapra másolva!

Aránylag ritkává váltak az elmúlt évtizedben a rosszalkodó meghajtóprogramok által okozott Kék Halál képernyők, ezeket manapság inkább a Windows bugjai vagy hardveres eredetű gondok váltják ki. A driverek összeomlásakor jellemzően inkább az történik, hogy megpróbálja azokat újraindítani a Windows, az elhasalásuk esetén nem rántják magukkal a komplett operációs rendszert.

laptop notebook internetezés számítógép böngészés
Fotó: Mimi Thian / Unsplash

A kivétel természetesen erősíti a szabályt, az Intel által a napokban kiadott Bluetooth / WiFi driverfrissítés (PROSet/Wireless Wi-Fi Software 23.30) megszüntethet ilyen gondokat, a változtatási jegyzéke alapján Windows 10 és Windows 11 esetében is Kék Halált okozhatott a meghajtó előző verziója. Ennek megfelelően akinek efféle összeomlási gondjai támadtak az elmúlt időszakban az Intel processzoros laptopján, az megpróbálhatja frissíteni a vezeték nélküli hálózati vezérlő driverét.

A legegyszerűbb mód erre a hivatalos Intel Driver & Support Assistant segédprogram telepítése, amely képes magától detektálni a számítógépben lévő inteles hardvereket, majd frissíteni a hozzájuk tartozó eszközillesztőket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!