Ez az elképesztő csalásra képes matematikai program hamar a diákok kedvence lehet

házi feladat házifeladat matematika matek diák tanuló
Fotó: Greg Rosenke / Unsplash
Vágólapra másolva!
Képes felismerni és megoldani a telefon kamerájával rögzített matematikai feladatokat. A jó benne, hogy el is tudja magyarázzni a megoldás lépéseit.
Vágólapra másolva!

A horvát fejlesztőcégének tavalyi megvásárlását követően a Google elérhetővé tette a saját neve alatt az Android és iOS platformokra is telepíthető Photomath alkalmazást. A szoftverrel matematikai feladatok oldhatóak meg, csak be kell szkennelni a telefon kamerájával a tankönyvben lévő vagy füzetbe írt feladatot, a Photomath optikai karakterfelismeréssel beolvassa és megoldja azt.

photomath matematika matek
Magyar nyelven is használható a Google Photomath
Fotó: Origo

Ez elsőre a matematika házi feladatok „csalással” történő megoldásának tűnhet, de az alkalmazás képes lépésről lépésre elmagyarázni a megoldás folyamatát, így segítséget nyújthat a homályos matematikai koncepciók megértésében a diákoknak.

A Photomath funkciói:

  • Alapvető matematika / algebrai alapok: aritmetika, egész számok, törtek, tizedes számok, hatványok, gyökök, tényezők
  • Algebra: lineáris egyenletek / egyenlőtlenségek, négyzetes egyenletek, egyenletrendszerek, logaritmusok, függvények, mátrixok, grafikonok, polinomok
  • Trigonometria / prekalkulus: azonosságok, kúpszakaszok, vektorok, mátrixok, komplex számok, szekvenciák és sorozatok, logaritmus-függvények
  • Kalkulus: határértékek, deriválás, integrálás, görberajzolás
  • Statisztika: kombinatorika, tényezők

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!