Komoly gondokkal küszködik a Windows 11

laptop notebook számítógép internetezés böngészés microsoft surface windows 11 home office
Fotó: Surface / Unsplash
Vágólapra másolva!
A Microsoft komoly lépéseket tervez a probléma megoldása érdekében. Jövőre leállítja a Windows10 támogatását. Azét a rendszerét, amelyet februárban többen választottak, mint a 11-est.
Vágólapra másolva!

Hajthatatlanul meg kívánja szüntetni 2025 őszén a Windows 10 általános támogatását a Microsoft, ezt követően csak olyan magánszemélyek és szervezetek kapnak majd biztonsági frissítéseket hozzá, akik hajlandóak lesznek egyelőre ismeretlen összeget kifizetni a naprakész Windows használatáért.

A jelenleg aktív használatban lévő számítógépek nagyobbik részét hivatalosan nem támogató Windows 11 mindeközben továbbra is csigalassúsággal terjed. A StatCounter adatait szerint a windowsos számítógépeket használó internetezők 67,26%-a még mindig a Windows 10-et nyúzza, ráadásul ez havi szinten 0,79% növekedést jelent a nyugdíj felé tartó rendszer piaci részesedésében. Mindeközben a Windows 11 még csak 28,16% részesedést tud felmutatni, ami januárhoz képest 0,33% plusz.

Februárban a Windows 10 kétszer akkora növekedést tudott felmutatni, mint a Windows 11.

A Steam digitális játékáruház statisztikái sem vetnek túlságosan jó fényt az új rendszerre, noha a gamereknek a nagy átlaghoz képest nagyobb arányban vannak modernebb számítógépeik. Ehhez képest februárban a Windows 10 még bőven tartotta az első helyet 54,19% részesedéssel, miközben a Windows 11 csak 41,96%-ra jött be, ráadásul januárban hoz képest az előbbi 2,76%-kal növelte a piaci részesedését, míg az utóbbi része 2,28%-kal csökkent.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!