Kezdődik újból a Windows 11 tukmálása

windows 10 11
Így néz ki a frissítési képernyő, a Windows 10 megtartásának lehetősége a „lábjegyzetben” található
Vágólapra másolva!
A figyelmetlenek véletlenül is frissíthetnek majd a Windows 10-ről.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint február 13-án kora este elérhetővé válnak majd a szokásos havi biztonsági és hibajavító frissítések a Microsoft termékeihez. Ennek keretében egyes Windows 10-et használók váratlan élményben részesülnek majd, a PC-jük újraindítását követően teljes képernyős reklám fog felugrani, amely megpróbálja rávenni őket a Windows 11-re történő átállásra.

Így néz ki a frissítési képernyő, a Windows 10 megtartásának lehetősége a „lábjegyzetben” található Forrás: Windows Latest

Ez csak egy opcionális ajánlat, azonban az elmúlt években látott trendnek megfelelően a Microsoft ezúttal is sötét kezelőfelületi minták segítségével próbálja rávenni a felhasználókat az átállásra: csak a rendszer azonnali és későbbre ütemezett telepítésére szolgáló gombok kerültek prominensen kiemelésre, a Windows 10 megtartására szolgáló opció az alsó fehér csíkra lett száműzve.

Ennek megfelelően a figyelmetlenek akár akaratuk ellenére is elindíthatják az átállást.

Az új képernyő csak az olyan felhasználóknál fog megjelenni, akik a Windows 11 hivatalos követelményeinek megfelelő számítógéppel rendelkeznek. Az újabb rendszerre való frissítés talán legnagyobb előnye, hogy a Windows 10 ingyenes terméktámogatása 2025. október 14-én megszűnik, ezt követően csak ismeretlen díjat kifizetve lesz mód a hozzá készült biztonsági javítások telepítésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!