Nem volt vicces a youtuber, 15 évet kaphat érte

Man,In,Handcuffs behind,caught,steel,arrest,bad,thief,concept,prisoner,cell,dange bilincs
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Még zsenge életkorral sem maszatolható a buta tette.
Vágólapra másolva!

Képtelenek leállni a sokkoló csínytevéses videókkal hírnévre szert tenni kívánók, de az érintett youtuberek jellemzően legalább kifejezetten fiatalok, mint például a vonattal utazók nyakába kutyapiszkos löttyöt öntött belga fiú, ami némi bagatellizálásra kínál lehetőséget a felelősségre vonásukkor.

A fiatalság, bolondság érvelés viszont nem fog segíteni a 37 éves Joshua Jones-on. A Louisiana államban élő férfi a napokban símaszkban besétált Metairie város egyik bevásárlóközpontjába, letette a fekete szatyrát az egyik étkezőtérben, majd azt állította két vendégnek, hogy bomba van benne, miközben a telefonjával videózta őket.

A rendőrök gyorsan megjelentek a helyszínen, a férfit kérdőre vonva kiderült, hogy nincs bomba a szatyrában, csak egy csínytevős videót próbál készíteni a YouTube-csatornájára. Ezt nem találták jó viccnek a seriffhivatal emberei, így őrizetbe vették, az ügyész két rendbeli hamis bombafenyegetéssel, továbbá vészhelyzeti válasz kiváltása céljából megvalósított hamis kommunikációval vádolta meg, az elítélése esetén Jones akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!