Óraátállítás: előzzük meg a bajt, és figyeljünk ezekre a dolgokra is!

óra
Képünk illusztráció!
Fotó: Getty Images
Vágólapra másolva!
Idén március 30-ról március 31-re virradó éjjel állunk át a nyári időszámításra. Bár az okoseszközök automatikusan átállítják magukat, sok eszköz van, amit manuálisan kell átállítanunk.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, március 31-én kezdődik a nyári időszámítás. Egy órával rövidebb volt a szombati éjszaka, mert vasárnap hajnali 2-kor egy órával előre kellett állítani az órákat

Bár az okostelefonok és az okosórák automatikusan átállítják az időt, vannak olyan eszközeink, amiknél az időt nekünk kell átállítani 

- írja a Sun.

Termosztátok

Kiszámíthatatlan volt a tél és volt néhány nagyon hideg időszak, ami enyhébb napokkal keveredett. Fontos, hogy módosítsuk az időt a termosztáton, hogy a fűtés ne kapcsoljon be túl hamar, és ne pazaroljuk az áramot. A modern rendszerek már automatikusan frissülnek, de a régebbi eszközöket kézzel kell átállítani.

Okoslámpák

Ha okoslámpát használunk, érdemes módosítani a bekapcsolási időt, de ha a lámpa csatlakoztatva van a telefonhoz, akkor ez automatikusan megváltozik.

Órák otthon

A digitális korban könnyű elfelejteni, de át kell állítani otthon az összes analóg órát. Ahogy az olyan készülékek órái sem frissülnek, mint a mikrohullámú sütő vagy a sütő.

Óra az autóban

A legtöbb autóban található órán se fog az idő automatikusan módosulni, és sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ha nem felejtjük el ezt is átállítani - írja a Bors.