Bosszantó dolgot tapasztalhat, akinek Windows 10 fut a számítógépén

Vágólapra másolva!
Csak átmenetileg lehet kinyomni a teljes képernyős reklámot.
Vágólapra másolva!

A jelenleg használatban lévő windowsos számítógépek közel 70 százalékán továbbra is Windows 10 fut, azonban a többség számára tökéletesen megfelelő rendszernek 2025. október 14-én megszűnik az általános terméktámogatása. Ettől nem válnak használhatatlanná a Windows 10-es PC-k, de fizetni kell majd a jelenleg minden hónapban ingyen érkező biztonsági frissítésekért, különben nagy veszélynek fogják kitenni magukat a felhasználók.

windows 10 windows 11 microsoft
Így néz ki a Microsoft teljes képernyős hirdetése, amellyel új Windows 11-es PC vásárlására sarkallná a Windows 10-et használókat
Fotó: Woopinah9 / Reddit

A helyzet apropóján a Microsoft teljes képernyős hirdetés megjelenítésébe kezdett a Windows 10-es számítógépeken, a jelek szerint egyelőre csak szűk körben és angol nyelven. A Windowsba való bejelentkezés után megjelenő reklámban a vállalat megköszöni a rendszer hűséges használatát, majd tájékoztatja a felhasználókat a terméktámogatás megszűnéséről.

A hirdetés célját egy új számítógép eladása jelenti, a felhasználók pár kattintással megtekinthetik, hogy a Microsoft szerint miért is lesz jó nekik egy Windows 11-gyel előtelepített másik PC megvásárlása.

A reklám további érdekessége, hogy a jelek szerint nem lehet örökre letiltani a megjelenítését: akik nem kívánnak tájékozódni a Windows 11 és az újabb PC előnyeiről, azok csak az „Emlékeztess később” gombra kattintva tudják eltüntetni a képernyőt, bizonyos időközönként újból és újból megjelenik majd.

A Microsoft elkeseredettsége érthető, a Windows 10 általános támogatásának megszűnésekor könnyen elképzelhető, hogy az aktívan használt windowsos számítógépek bő fele ezt fogja futtatni. Egyelőre nem tisztázta a vállalat, hogy mennyit kíván elkérni az otthoni felhasználóktól a fizetős frissítésekért, de ekkora piaci részesedés mellett óriási felelőtlenség volna megszüntetni az ingyenes támogatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!