Ennek a hírnek mindenki örülni fog, aki nem szereti, ha kéretlen levelekkel zaklatják

gmail email e-mail levelezés mobilozás laptop notebook okostelefon
Fotó: Yogas Design / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kevesebb lesz a bosszantó levél a Gmailben.Még blokkolni is hajlandó lesz a problémás küldőket a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A terveinek októberi bejelentését követően most áprilisban megkezdi a túlságosan nyomulós telemarketingesekkel való leszámolást a Gmail. A szolgáltatás első körben a normál spamszűrő rendszerén javított óriásit a közelmúltban, most pedig az olyan tömeges levélküldőknek is a körmére néz, akik ugyan nem klasszikus levélszeméttel traktálják a közönséget, de nem viselkednek korrekt módon.

A Gmail új szabályai az olyan küldőkre vonatkoznak, akik 24 óra alatt ötezer vagy több levelet küldenek a szolgáltatást használó internetezőknek. Nekik többek közt igazolniuk kell a küldéskor használt domaincímeiket, 0,3% spamnek jelölési arány alatt kell maradniuk, továbbá egy kattintással működő leiratkozási linket kell elhelyezniük a leveleikben. A linkre való kattintást követően 48 órán belül be kell fejezniük a levelek küldését az adott címre.

A szabályait megsértő tömeges levélküldőkre le fog csapni a Gmail, automatikusan a spam mappába teheti az e-mailjeiket, vagy akár teljesen meg is tagadhatja azok kézbesítését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!