Felsült a mesterséges intelligenciás ruhakitűző

humane ai pin digitális asszisztens mesterséges intelligencia
Nem az okostelefon leváltására készült az Ai Pin, hanem egy életet megkönnyítő, digitális asszisztensnek szánják
Fotó: Humane AI
Vágólapra másolva!
A valaha tesztelt legrosszabb terméknek titulálta a híres youtuber.
Vágólapra másolva!

A mesterséges intelligenciásnak titulált termékek általános problémája, hogy a demonstrációik során lenyűgözőek, de a valós életbeli használatuk során rendre megbízhatatlannak bizonyulnak. A ruhakitűző módjára hordható, tavaly ősszel bemutatott Humane Ai Pin esetében is gyanús volt, hogy nagyobb lesz a füstje, mint a lángja, a kütyüvel elméletben kényelmesebben elvégezhetőek lennének egyes olyan feladatok, amelyekre okostelefont szokás használni.

A bő 18 millió feliratkozójával a YouTube egyik legnagyobb elektronikai csatornáját készítő Marques Brownlee most másokkal együtt lehetőséget kapott az önmagában 700 dolláros, ezen felül pedig 24 dolláros havidíjjal is megspékelt termék tesztelésére, és bizony nem lesz mit kitennie a kirakatba a gyártójának. A youtuber szerint a Humane terméke szinte mindenben rossz, amit tenni próbál, a komolyabb használat melletti pár órás üzemideje pedig szintén elégtelen.

Esetleg gyenge minőségű videót készítő testkameraként használható, bár erre a célra sokkal olcsóbban kaphatóak jobb termékek.

Brownlee állítása szerint nagyra értékeli a valódi újdonságokkal kísérletező cégek erőfeszítéseit, továbbá koncepcionálisan nem tartja elvetélt ötletnek az Ai Pint. A gondot pusztán az jelenti, hogy a termék jelen pillanatban nem működik az elképzelt módon, így végső soron az általa valaha tesztelt legrosszabb kütyünek bizonyult.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!