Jön a hatnapos munkahét a Samsungnál

iroda office munka számítógép monitor computer telefonálás
Fotó: Berkeley Communications / Unsplash
Vágólapra másolva!
Még a héten krízismódba kapcsolnak a vállalatcsoport egyes leányai.
Vágólapra másolva!

Váratlan hírről számolt be a The Korea Economic Daily gazdasági kiadvány, a Samsung Group vállalatcsoporthoz tartozó leánycégek vezetőinek öt helyett heti hat napot kell majd dolgozniuk. Az intézkedés egyes leányoknál már ezen a héten életbe lép és határozatlan ideig lesz érvényben.

A kiadvány szerint a rendelkezés hátterében a főbb üzleti egységek az elvártnál rosszabb 2023-as üzleti teljesítménye áll, a legfelsőbb vezetés a hatnapos munkahét bevezetésével szeretné megértetni, hogy súlyos a helyzet a vállalatcsoportnál. Specifikusan a dél-koreai won fizetőeszköz inflációját, az emelkedő olajárakat, a finanszírozásra használt kölcsönök magas kamatát, továbbá a geopolitikai és makrogazdasági bizonytalanságokat hozták fel példaként az intézkedés szükségességére.

A hatnapos munkahét a fogyasztók körében legismertebb Samsung Electronics leánynál is bevezetésre kerül, az értékesítési és gyártási részlegek vezetőit is érinti. Ezen túlmenően a Samsung Display, a Samsung Electro-Mechanics, továbbá a Samsung SDS vezetői sem ússzák meg a túlórázást, míg a Samsung C&T, a Samsung Heavy Industries, és a Samsung E&A vezetői már az év elején önkéntesen vállalták a hatnapos munkahetet.

A vezetői szint alatti munkavállalókra nem vonatkozik az utasítás, számukra ötnapos marad a munkahét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!