Mégsem bukás Mark Zuckerberg új közösségi oldala

Vágólapra másolva!
Újabb nagy mérföldkőhöz érkezett nemrég a Threads.
Vágólapra másolva!

Óriási hullámvasútnak titulálható a tavaly július elején elindult Threads közösségi oldal eddigi története. Az X névre átkeresztelt Twittert nyíltan másolni próbáló szolgáltatás az elindulását követő hetekben több tízmillió felhasználót szerzett, ám részben a félkésznek sem mondható állapota miatt drámaian zuhant a tényleges felhasználói bázisa, plusz jogi okokból az EU területén csak decemberben sikerült elindítani.

meta threads közösségi média
Csendben komolyan vehető méretű felhasználói bázisra tett szert a Threads
Fotó: Sajad Nori / Unsplash

A folyamatos fejlődése ellenére az elmúlt hónapokban feltűnően nagy csend honolt Meta új közösségi oldalának háza táján, ami tipikusan nem utal sok jóra. Mark Zuckerberg szerint nem kell félreérteni a helyzetet, a Threads havi szinten aktív felhasználóinak száma mostanra 150 millió felé kúszott, teljesen elégedett a fejlődésével. Emellett a lányai szeretnék megemlíteni, hogy már Taylor Swiftnek is van rajta hivatalos profilja, ami nagy számnak minősült otthon.

A Threads magyarországi felhasználói bázisáról jelenleg nincsenek érdemi információk, azonban úgy tűnik, hogy a lemásolt Twitterhez hasonlóan egyelőre nem hozta lázba a polgárokat, itthon a megszokott Facebook – Instagram – TikTok trió uralja a közösségi médiát. Ez Mark Zuckerberg számára feltehetően nem probléma, hiszen az első kettő a Meta szolgáltatása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!