Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

Vágólapra másolva!
Tiszteletdíjért dolgozó önkéntesek javíthatják a bírságolás hatékonyságát.
Vágólapra másolva!

Kénytelenné válhatnak különösen vigyázni a svédországi Uppsalában parkolni kívánók, a helyi parkolócégek ellenőrei mostantól kedve mellékes keresetre vágyó állampolgárok segítségére is számíthatnak a tilosban parkolók lefülelésében és megbírságolásában.

mozgássérült parkolóhely, mozgássérültparkolóhely, mozgáskorlátozott, parkoló
Pénzt kapnak a bejelentők, ha sikeres volt a bírságolás
Fotó: Shutterstock/merrymuuu

A könnyű mellékállásra vágyóknak a Scout Park alkalmazást kell telepíteniük a mobiljaikra, a regisztrációt követően pedig csak elő kell kapniuk a telefonjukat, ha szabálysértően parkoló járművet látnak. Az appon keresztül lefotózhatják a problémásnak vélt járművet, a rendszámának látszódnia kell, mire a parkolócégek dolgozói a GPS-koordináták alapján a helyszínre sietnek. 

Ha sikerül ténylegesen megbírságolni az autóst, akkor azonnal 100 korona (~3400 forint) fizetség üti a markukat.

A mobilappot kifejlesztett vállalat ügyvezetője egyértelművé tette, hogy az alkalmazás mögött nem állnak magas röptű ideológiák, egyszerűen csak hatékonyabbá kívánja tenni a parkolócégek bírságolását, miközben mások jelentgetésével kereshetnek egy kis mellékest az érdeklődők.

A Scout Parkot első körben Svédországban szeretné széles körben elérhetővé tenni, és bizony nem lenne meglepő, ha sorban állnának a rendszer iránt érdeklődő parkolócégek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!