Repülnek Kaliforniából a futárdrónok

amazon csomag doboz kartondoboz áruszállítás
Fotó: Wicked Monday / Unsplash
Vágólapra másolva!
Ennek ellenére még nem tett le a kézbesítési módszerről az Amazon.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években számos áruházlánc és étterem kezdett kísérletezni a drónos áruszállítással. Az ötlet szerint így a kiszállítást végző telephelyek közelében élők sokkal gyorsabban megkaphatnák a kicsi és könnyű rendeléseiket, a drónok kezelői szimplán le tudják pottyantani a vevők udvaraiba a csomagokat.

Az előre sejtettnek megfelelően a futárdrónozás nem bizonyult a szaknyelven utolsó mérföldesnek hívott árukiszállítás ezüst pisztolygolyójának, a téren korai úttörőnek számító Amazon most szinte fű alatt bejelentette, hogy Kalifornia államban megszünteti a szolgáltatást. Ez persze dolgozókat is érint, de a cég képes számukra más pozíciókat felajánlani, így munkahelyek elvesztésével nem feltétlenül jár majd az üzleti röppálya-módosítás.

A mostani fejlemény ellenére még nem tett le a drónos szállításról az Amazon, a texasi College Station környékén megmarad a szolgáltatás, a belátható jövőben pedig az arizonai Phoenixben is el kívánja indítani azt, amint sikerül dűlőre jutni a részletek kapcsán a helyi repülésügyi hatósággal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!