Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Teljesen megújul a WhatsApp

whatsapp android iphone
Androidon látványosabb a WhatsApp megújulása
Fotó: WhatsApp
Vágólapra másolva!
Nem fog ráismerni a csevegőalkalmazásra. A WhatsApp a frissítéssel szeretné javítani a szolgáltatás használhatóságát és az egymás közti kapcsolattartás módját.
Vágólapra másolva!

A WhatsApp legújabb frissítése már letölthető és az egyik legfeltűnőbb változása az lesz, hogy eltűnik a nagy zöld blokk, amely a jelenlegi alkalmazás tetején található, és a helyébe egy minimalistább, fehér fejléc lép, így pedig a teljes főoldal az eddig megszokotthoz képest egy kicsit szellősebb összképet ad.

whatsapp android iphone
Így változott a WhatsApp kinézete az idők során
Fotó: WhatsApp

A WhatsApp fejlesztői több mint 35 különböző színvariációt mérlegeltek, mielőtt ezt az új árnyalatot választották. Az új zöld mellett a sötét módot kedvelők számára is jó hír érkezik, a nagyobb kontrasztra és a mélyebb tónusokra összpontosít a rendszer, hogy csökkentse a szem megerőltetését gyenge fényviszonyok között.

Emellett a csevegőalkalmazáson belül megjelenő ikonok és illusztrációk is változnak. A WhatsApp megerősítette, hogy lekerekített, körvonalazott stílusra frissíti ikonjait, és az új ikonográfiához illeszkedve az illusztrációkat is frissítette, és animációt is hozzáadott az általa „játékosan esztétikusnak" nevezett megjelenés érdekében.

A színek és formák mellett az igazán fontos változtatások közé tartozik az egykezes navigáció megkönnyítése azzal, hogy a menüsor mostantól Androidon a képernyő aljára került - iPhone-on már eddig is így volt ez, így tehát most már mindkét platform támogatja a kényelmesebb, egykezes navigációt. A fényképek és videók küldése iOS-en is egyszerűbbé vált az új csatolási elrendezéssel. A WhatsApp a teljes képernyős menü helyett egy bővíthető tálcát használ ezentúl, amely lehetővé teszi, hogy jobban láthassuk a funkciókat média, szavazások, dokumentumok és egyéb anyagok küldésekor.

A szűrők is javultak, így a felhasználók gyorsan megtalálhatják a megfelelő beszélgetéseket anélkül, hogy a teljes bejövő üzenetek között görgetnének. Mostantól az olvasatlan és a csoportos szűrők között is lehet választani egyetlen érintéssel, hogy bepótolhassuk az elmulasztott üzeneteket vagy a kedvenc csoportos beszélgetéseinket.
Mindezek a változtatások hozzájárulnak ahhoz a világ egyik vezető csevegőalkalmazása még könnyebben kezelhető legyen, és így a barátokkal, üzletfelekkel folytatott csevegés, kommunikáció gördülékenyebb lehessen. 
Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről