Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Végre dúdolva is megkereshetjük a kedvenc dalunkat

Vágólapra másolva!
Új módon azonosíthatóak az ismeretlen zeneszámok.
Vágólapra másolva!

Jó ideje tesztelt és különösen hasznos funkció vált csendben elérhetővé a YouTube Music zeneszolgáltatás mobilappjában, mostantól kezdve hangalapon is azonosíthatóak az ismeretlen zeneszámok. Ennek keretében énekléssel, dúdolással, vagy ha éppen szól a dal, akkor a mikrofonnal való felvételén keresztül is fény deríthető az előadójukra és a címükre.

éneklés gitározás zene koncert singing guitar
Akár élő zene esetén is használható lehet a hallott dal azonosítására
Fotó: Tim Mossholder / Unsplash

Az új típusú kereséshez a nagyítós keresőikonra kell koppintani a YouTube Music mobilapp felső részén, majd ott a hullámformát mutató ikont kell választani. A funkció működéséhez az alkalmazásnak hozzá kell férnie a telefon mikrofonjához, így fel fog bukkanni emiatt egy engedélykérő ablak.

A dúdolásos keresés nem újdonság, aki már eddig is használta a lehetőséget, az jó eséllyel az Apple tulajdonában lévő Shazam mobilappot vetette be a célra. Viszont a YouTube Music már jó ideje előtelepítve megtalálható az androidos mobilokon, így ha jól működik a funkció, akkor nem feltétlenül lesz értelme megtartani a külön telepítendő appot a készülékeken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről