Óriási hiányosság pótlására készül a YouTube Music

laptop notebook fejhallgató headphones zenehallgatás
Fotó: BandLab / Unsplash
Vágólapra másolva!
Számítógépen is elérhetővé válhat az offline zenehallgatási lehetőség.
Vágólapra másolva!

Nem vonható kétségbe az offline zenegyűjteményeket a többségnél mára teljesen leváltott zenestreamelő szolgáltatások kényelme, de a netkapcsolattól való függőségük komoly Achilles-ínt jelent. A szolgáltatások java a legtöbb támogatott eszközön már megoldotta a problémát, a felhasználók az appjaikon belül letölthetik offline hallgatásra a kívánt zenéket, csak el ne felejtsék ezt ténylegesen megtenni, mire eljön a szükség órája.

Offline zenehallgatási funkciót az elvártnak megfelelően a YouTube Music is kínál, bár az igénybe vételéhez prémium előfizetésre van szükség, ráadásul jelen pillanatban csak mobilokon és táblagépeken érhető el a lehetőség, a szolgáltatás számítógépes változatában nincs mód a dalok letöltésére.

A 9to5Google beszámolója szerint ez a közeljövőben megváltozhat, a kiadvány egyik írója és számos Redditező is arról számolt be, hogy a böngészős felületének Könyvtár részében váratlanul feltűnt a Letöltések fül. Ténylegesen működésre bírni nem tudták az opciót, a feltételezések szerint ugyanúgy működhet majd, mint a YouTube Premium videóletöltési lehetősége, a videómegosztón már nagyon régóta lementhetőek netkapcsolat nélküli megtekintésre a mozgóképek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!