Visszatér a Fortnite az európai iPhone-okra

fortnite epic games
A tervek szerint pár hónapon belül újból elérhető lesz az európai iPhone mobilokra a Fortnite
Fotó: Epic Games
Vágólapra másolva!
Pár hónapon belül, az Apple akadályozni próbálja az Epic Games Store kiadását.
Vágólapra másolva!

Számos változást hozott az iPhone mobilok szoftverébe az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabálya (DMA), az egyik legfontosabb, hogy az Apple kénytelen alternatív programboltokat beengedni az App Store kínálatába.

Most az Epic Games megkezdte a puding próbáját, a következő hónapokban elérhetővé kívánja tenni az uniós állampolgárok számára a saját játékboltját az iPhone-on, ezen keresztül lehet majd letölteni a Fortnite battle royale játékot az almás mobilokra. A világ többi táján nem lesznek telepíthetőek alternatív áruházak az App Store-on belülről, mert ez sérti az Apple üzleti érdekeit.

Az előre sejtettnek megfelelően nem megy simán az Epic Games Store kiadásának előkészítése, a cég szerint az Apple immáron második alkalommal dobta vissza a kiadáshoz szükséges kérelmét.

Tájékoztatása szerint az Apple teljesen mondvacsinált indokokkal próbálja az App Store-on kívül tartani a boltját, például sérelmezi, hogy a benne lévő „Telepítés” gomb dizájnja és pozíciója túlságosan hasonlít az App Store ugyanezen gombjáéhoz, továbbá az „in-app vásárlások” szókapcsolattal is baja van, túlságosan hasonlít az App Store ugyanezen szövegéhez.

Az Epic álláspontja szerint az Apple kifogásai teljesen alaptalanok és nyilvánvalóan sértik a digitális piacokról szóló jogszabályt, így máris panaszt tett az eljárás miatt az Európai Bizottságnál.

A Fortnite iPhone-os verziójának visszatérésére várók számára jó hír, hogy az Epic szerint az Apple kötözködése nem fog tényleges csúszást okozni a játékboltjának elérhetővé tételében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!