A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Steve Jobs már negyven éve generatív MI-t vizionált

steve jobs walter isaacson életrajz könyv
Fotó: Md Mahdi / Unsplash
Vágólapra másolva!
Egy interjúban arról beszélt, aminek jelenleg a szemtanúi vagyunk.
Vágólapra másolva!

A hasnyálmirigyrákban 2011-ben meghalt Steve Jobs a világ legpéldásabb személyiségének talán nem titulálható, azonban senki sem vonhatja kérdőre a látnoki képességeit. A vezetése alatt az Apple a világot örökre megváltoztatott termékeket dobott piacra, rendkívül jó volt a technológiai problémák felismerésében és a megoldások felkutatásában, az Apple régi szlogenjének megfelelően képes volt másképp gondolkodni.

Most váratlanul előkerült és nagy szenzációt keltett egy 1985-ös interjúja, amelyben lényegében a generatív mesterséges intelligenciát használó chatbotokról álmodozott. Jobs elmondta, hogy irigykedik Nagy Sándorra, mert Arisztotelész volt a tanítója. „Szerintem nagyon örültem volna neki (ha ő lett volna a tanítója - a szerkesztő), bár a nyomtatott papírlap csodájának köszönhetően legalább el tudom olvasni mások közreműködése nélkül, hogy mit írt Arisztotelész” – mondta. Viszont súlyos gondnak tartotta, hogy nem lehet kérdezni és válaszokat kapni a filozófustól.

Az a reményem, hogy még a mi életünk során képesek leszünk elkészíteni egy eszközt, egy interaktív klienst… Mikor a következő Arisztotelész él, akkor mélységében megfoghatnánk ennek a következő Arisztotelésznek a világnézetét egy számítógépben. És akkor a diákok nem csak elolvashatnák Arisztotelész szavait, hanem kérdéseket tehetnének fel neki, amelyekre válaszokat kaphatnának

– fejtegette Jobs az ötletet, amire mi generatív mesterséges intelligenciaként hivatkozunk.

Az Apple termékei az idén ősszel érkező operációs rendszerekkel kapják meg az első generatív MI-s funkcióiakat, bár Európai Unió országaiban egyelőre nem lesznek elérhetőek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!