Gigantikus leépítéseket tart a Twitch és a Unity

twitch
QSO4YOU
Vágólapra másolva!
Nem értek véget a videójátékokkal kapcsolatos vállalatoknál az elbocsátások.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két évben egymást érték a leépítések a technológiai iparban, számos nagyvállalat már több kisebb és nagyobb elbocsátási hullámot a háta mögött tud. Az év eleje sem kezdődött jobban, a héten a Twitch élő közvetítéses portál és a játékmotort fejlesztő Unity ügyvezetői igazgatói is újabb leépítésekről tájékoztatták a dolgozókat.

Az ügyvezető szerint érthetetlenül sokan dolgoznak a Twitch-nél Forrás: QSO4YOU / Flickr

A javarészt kisebb játékfejlesztők által használt Unity motor útját egyengető Unity Technologies esetében a dolgozók 25 százaléka, olyan 1800 fő nézhet új munka után. A leépítés nem volt váratlan, az új vezetőség már novemberben „rendkívül valószínűnek" titulálta a lépést, miután a nyereségesség elérése érdekében céges szintű újrakezdést tartott szükségesnek. A Unity legutóbb tavaly májusban tartott leépítést, akkor a dolgozók 8 százalékát küldte el.

Ezt követően szerdán a sugallt meztelenséget nemrég mégis betiltott Twitch is beállt a sorba, az esetében a dolgozók 35 százaléka, bő 500 fő érintett az elbocsátásban. Dan Clancy ügyvezető szerint a szolgáltatás létszáma messze nagyobb a ténylegesen szükségesnél, az optimista előrejelzések szerint is csak három év múlva növekszik majd akkorára a Twitch, hogy szükség legyen ennyi emberre. A vállalat tavaly már elbocsátott nagyjából 400 főt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!