Hivatalosan is beköszöntött a Wi-Fi 7 korszaka

tp-link archer be800 wifi 7 router
A 19 Gbps sebességre képes Archer BE800 lesz az egyik első Wi-Fi 7 szabványú router a piacon
Vágólapra másolva!
Kisebb interferenciát és nagyobb sebességet hoz a szabvány.
Vágólapra másolva!

Több évnyi huzavonát követően a Wi-Fi Alliance iparági szervezet hivatalosan is megkezdte a legújabb Wi-Fi 7, avagy IEEE 802.11be szabványt támogató eszközök minősítését. Ennek köszönhetően a kompatibilis és jóváhagyott hardverekkel szerelt routerek, mobileszközök, számítógépek, egyéb kütyük gyártói már hirdethetik a technológia támogatásával a vadiúj termékeiket.

A 19 Gbps sebességre képes Archer BE800 lesz az egyik első Wi-Fi 7 szabványú router a piacon Forrás: TP-Link

A Wi-Fi 7 sokak számára nagyon is kézzel fogható előnyöket hoz, a szabványnak hála az új wifi messze ellenállóbb az interferenciával szemben, ami például a tízemeletes panelekben élőknek jelenthet megváltást. Az elméleti maximum átviteli sebessége 46 Gbps-ra emelkedett, ami ötszörös előrelépés az előd Wi-Fi 6-hoz képest, és részben annak köszönhető, hogy az új szabványt támogató eszközök képesek szimultán 2,4 GHz / 5 GHz / 6 GHz frekvenciákon kommunikálni egymással.

A technológia nem csak az interferenciával szembeni ellenállóság és a maximum tempó tekintetében fejlődött, de az eszközök közti kommunikációs késleltetést is sikerül jelentősen csökkenteni, ami nagyban javíthatja például videócsevegéskor és felhős játékfuttatáskor az élményt.

A Wi-Fi 7-tel kompatibilis első eszközök a következő hetekben és hónapokban kerülnek piacra, és szokás szerint visszafelé kompatibilisek a régebbi wifiket támogató társaikkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!