Tovább csúszik a STALKER 2 megjelenése

stalker 2 heart of chernobyl videójáték
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
Vágólapra másolva!
Csiszolásra van szüksége a PC és Xbox Series gépekre érkező akciójátéknak.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen hírrel indította az évet az ukrán GSC Game World, bejelentése szerint minőségbiztosítási okokból muszáj volt elhalasztani a STALKER 2: Heart of Chornobyl megjelenését. Az előző halasztást követően eddig arról volt szó, hogy az első negyedévben fut majd be a nyílt világú akció-szerepjáték, azonban a kívánt minőségűre reszelése érdekében 2024. szeptember 5-re tették át a megjelenését.

A GSC természetesen nem örül a helyzetnek, azonban rendkívül gyötrelmesnek bizonyult a STALKER 2 fejlesztése: az orosz-ukrán konfliktus kitörése miatt Csehországba tették át a stúdió székhelyét, számos munkatársuk katonának állt, sokáig hackertámadások alatt álltak (ennek során ki is szivárgott a játék egy tesztbuildje), és még az irodában is jelentős kárt okozott tűz ütött ki. Mindezek mellett a STALKER 2 egy rendkívül komplex projekt, a fejlesztőcég szeretne magas színvonalú terméket leszállítani a sorozat régi és az új rajongóinak.

A STALKER 2 számítógépekre és Xbox Series konzolokra jelenik meg, az első naptól benne lesz a PC Game Pass és az Xbox Game Pass játékbérlőkben. Korábbi hírek szerint elképzelhető, hogy a Microsofttal kötött megállapodás lejártával PS5-re is befuthat, de hivatalos információ nincs az ügyben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!