Óriási változás jön a Meta közösségi oldalain

meta fiókközpont
A Fiókközpontban lesz elvégezhető a Meta szolgáltatásainak szétválasztása
Vágólapra másolva!
Még a Facebook piactere is teljesen egyéni szolgáltatásként lesz használható.
Vágólapra másolva!

Fundamentális változtatást kénytelen eszközölni a digitális piacokról szóló uniós jogszabálynak való megfelelőség érdekében a Meta, tájékoztatása szerint az Európai Gazdaság Térség országaiban és Svájcban élők hamarosan teljesen különálló szolgáltatásként tudják majd használni a Facebookot, a Facebook Gaminget, a Facebook piacteret, továbbá az Instagramot.

A Fiókközpontban lesz elvégezhető a Meta szolgáltatásainak szétválasztása Forrás: Meta

Az új módra való átváltás esetén teljesen megszűnik a kérdéses szolgáltatások közti adatáramlás, azaz a Meta nem lesz képes például egy Instagramban végrehajtott keresés alapján facebookos bejegyzéseket, esetleg a Facebook piacterén listázott termékeket ajánlani a felhasználók számára.

Viszont a fiókok szétválasztása egyes esetekben funkcióvesztéssel járhat, például a piacteret különálló szolgáltatásként használva kizárólag a Messengeren lehet majd kommunikálni az érdeklődő vevőkkel, a Facebook Gamingben pedig csak egyjátékos módban lesznek játszhatóak a játékok.

Az újdonságról a következő hetektől kezdve kapnak majd értesítést a felhasználók, a Meta Fiókközpontban lesz elvégezhető a jelenleg összekapcsolt szolgáltatások szétválasztása.

Az ügyhöz jó eséllyel kapcsolódó érdekesség, hogy a Meta decemberben teljesen váratlanul megszüntette a Messenger és az Instagram közti chatelési lehetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!