Az új iPhone térerőgondjai miatt perelik az Apple-t

Vágólapra másolva!
Több amerikai iPhone 4-tulajdonos is pert indított az Apple ellen a cég új okostelefonjának antennájával kapcsolatos problémák miatt: ha ugyanis annak készülékházát bizonyos - egyébként teljesen hétköznapi - módon fogják meg, a térerő jelentősen csökken.
Vágólapra másolva!

A Reuters beszámolója szerint legalább három vásárló beperelte az Apple-t az iPhone 4 készülék antennaproblémái miatt. A múlt héten piacra dobott, az előző modellekétől jelentősen eltérő gépházzal rendelkező telefon rekordmennyiségben fogy, ugyanakkor sokan panaszkodnak arról, hogy új telefonjukon bizonyos esetekben jelentősen lecsökken, vagy akár teljesen elveszik a térerőt.

Eltitkolt hiba miatt perelnek

Az egyik felperes azzal vádolja az amerikai gyártót, hogy annak tudomása volt a készülék gyártási vagy tervezési hibájáról, ám eltitkolta azt a vevők elől, szándékosan félrevezetve azokat. A térerővesztés az új modell esetében alkalmazott technológia eredménye lehet, ezen ugyanis a telefon fém kerete szolgál antennaként is. Egyes felhasználói beszámolók szerint ha a készüléket tokba helyezik, megszűnik a jelenség.

Az Apple a felhasználói panaszokra úgy reagált, hogy minden egyes készülék esetében hatással van a térerő az, hogy hol fogják meg azt: Steve Jobs, a cég vezetője azt tanácsolta az embereknek, ne fogják oly módon a telefont, amely a térerőcsökkenést eredményezi. Egy másik felperes szerint ugyanakkor a térerő visszaesése olyan esetben következik be, amikor a telefont teljesen természetes módon fogják a kezükben.