Pereskedik Xena és Herkules

Vágólapra másolva!
Bíróság elé vitte a Universallal folytatott vitáját a Xena-sorozatok főszereplője és Herkulest alakító kollégája. A színészek keveslik a munkájukért kifizetett pénzt.
Vágólapra másolva!

Csalással vádolja a Universal stúdiót Lucy Lawless, a Xena-sorozat sztárja és a tőle függetlenül pereskedő, de szintén elégedetlen Kevin Sorbo, aki a Herkules-széria címszereplője. A felperesek azt állítják, a Universal megszegte velük kötött szerződését. Amerikai lapértesülés szerint a két tévés híresség szerint a műsoraikat gyártó cég hamis adatokat közölt a sorozatok bevételéről, hogy ezzel csökkentse színészeinek részesedését a haszonból, ezért követelik az elmaradt összeget, amely a korábbi megállapodás alapján megilleti őket.

A korábban harcos hercegnőt játszó Lawless azt mondja, szerződése úgy szól, hogy a Xena bevételei után öt százalék jár neki, Sorbo pedig nyolc százalékot követel a Herkules jövedelméből. A színészek bírósági keresete szerint a Universal trükkje az volt, hogy indokolatlanul magas összeget számolt el a produkciós és terjesztési költségekre, így látszólag kevesebb volt a haszon. A stúdió nem kommentálta a vádakat.

A Herkules kalandjait feldolgozó Universal-sorozat 1995 és 1999 között, a Xena pedig 1995 és 2001 között ment az amerikai tévékben. A két sorozatot Magyarországon a tv2 tűzte műsorra.