Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újra magyar tévében a Muppet Show

Vágólapra másolva!
A nyolcvanas években már Magyarországon is népszerűvé vált Muppet show-t karácsony előtt kezdi el vetíteni a Filmmúzeum televíziós csatorna, amely 24 epizód sugárzási jogait vásárolta meg a nemzetközi jogtulajdonostól - mondta el Prokopp Dóra, a csatorna vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Az 1976 és 1981 között készített sorozat - amelyben a marionett bábok "partnerei" világhírű színészek - december 20-tól látható a Filmmúzeum esti műsorsávjában és egy évig lesz látható a televíziós csatornán.

A vezérigazgató elmondta, hogy a show Breki békája (Mikó István) és Topi macija (Szombathy Gyula) eredeti szinkron hangján szólal meg, ám a Miss Röfinek egykor hangját kölcsönző Hacser Józsa életkora miatt már nem vállalta az új hangalámondást.

A showban a bábok mellett olyan neves színészek nevettetik a nézőket, mint Liza Minelli, Charles Aznavour, Raquel Welch, Gene Kelly, Roger Moore.

Prokopp azt is közölte, hogy a társaság a legnépszerűbb magyar írók és költők műveit hangoskönyv formában, CD lemezeken jelenteti meg. A Fülmúzeum elnevezésű projekt első kiadványai között napvilágot látott már Petőfi Sándor János vitéz-e, Arany János Toldi-ja, vagy például Móra Ferenc Csengő barack című írása.

A sorozatban többi között kötelező olvasmányokat, a világirodalom klasszikusait szeretnék megjelentetni. A kiadványokat a Vakok Intézetéhez is szeretnék eljuttatni, hogy ezzel is megkönnyítsék a nem látók számára az értékes irodalmi művek elérését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről