Új sci-fi sorozat James Camerontól

Az m1 július 1-jén, hétfőn este mutatja be a Terminator-sorozat és a Titanic rendezőjének a új sci-fi sorozatát, a Sötét angyalt.

Forrás: ORIGO James Cameron jónéhány alapművet magáénak mondhat az SF műfajában. A legmeghatározóbb természetesen a Terminátor, aminek hosszas huzavona után már készül a harmadik része is - ezúttal Cameron nélkül. Ő csinált akciófilmet az Alien sorozat második részéből, és rendezőként jegyzi A mélység titkát (Abyss) is, amelyet akár a 2001: Űrodisszeia vagy a Harmadik típusú találkozások vízalatti verziójának is nevezhetünk. A nálunk kevéssé ismert A halál napja (Strange days) története és forgatókönyve is tőle származik, amelyben egy valóság-rögzítő készülék körül zajlik a bonyodalom az ezredforduló előtti napokban. A Sötét angyal esetében Cameron írta az első, kétórás bevezető epizódot, továbbá ő rendezte a "Freak Nation" című 90 perces részt, ami a második szezont zárta. A többi folytatást számos író és rendező jegyzi.

A történet a közeli jövőben játszódik, amikor is a politikai rendszer és a gazdaság romokban hever. Max, egy genetikai úton tökéletesített ember prototípusa több társával együtt még gyerekként szökött meg egy katonai bázisról. Most már fiatal nőként Seattle alvilágában igyekszik elrejtőzni az őt üldöző ügynökök elől, és egyúttal társait is keresi. Így botlik bele Loganbe, a cyber-újságíróba, aki az apokalipszis utáni Amerika korrupciója, szétesése ellen küzd. Kapcsolatuk egyre szorosabbá válik, és Max Logan testőre lesz. Kalandjaik során egye többet derítenek ki Max múltjáról is, ami egyrészt elmélyíti, másrészt még bonyolultabbá teszi viszonyukat.

A sorozat első 22 epizódja, ami nálunk most kerül bemutatásra, az Egyesült Államokban 2000. októberétől 2001. májusáig futott. Az USA-ban azóta a második szezont is levetítették, 2001. szeptemberétől 2002. májusáig.

Max megformálója az igen vonzó Jessica Alba, aki a forgatás idején 19 éves volt. Jessicát a magyar nézők egyedül A bambanő című Drew Berrymore filmből ismerhetik, amelyben Kirstent alakította.

(Forrás: Solaria.hu )

Ajánlat:
Hivatalos honlap
Német rajongói oldal