A Cartoon Network idén kezdi sugározni a 2-3 perces epizódokból álló Star Wars: Clone Wars című sorozatot. A Lucasfilm Ltd-del közösen készített produkció a Csillagok háborúja-trilógia már bemutatott második része és a jelenleg készülő harmadik epizód történései között zajló eseményeket mutatja be.  

A Cartoon Network idén kezdi sugározni a Lucasfilm Ltd-del közösen készített produkcióját, a Star Wars: Clone Wars-ot. A 20 részből álló, egyenként mintegy 2-3 perces animáció lényegében a Csillagok háborúja-trilógia második epizódja, A klónok támadása, és a várhatóan 2005-ben bemutatásra kerülő harmadik rész között zajló eseményeket dolgozza fel.

A sorozat tehát a Galaktikus Köztársaság fennállásanak utolsó éveiben játszódik, amikor a Jedi lovag vezette klónkatonák elkeseredett küzdelmet folytatnak az őket fenyegető szeparatistákkal. A már jól ismert hősök mellett jó néhány új szereplővel is bővül majd a Genndy Tartakovsky irányítása alatt készülő rajzfilm, akinek nevéhez olyan sokak által ismert és kedvelt rajzfilmek fűződnek, mint a  Dexter Laboratóriuma vagy a Samurai Jack.

"Sosem csináltam titkot abból, mennyire rajongok a Csillagok háborújá-ért- valószínűleg ez az oka annak, hogy a Cartoon Network engem keresett meg az ötlettel. Aztán felvázoltuk a kész tervet a Lucasfilm munkatársainak, bemutattuk a sorozat egy már elkészült darabját, és végül sikerült elnyerni a tetszésüket" - mesélte Tartakovsky.

Howard Roffman, a Lucasfilm képviseletében nyilatkozva elmondta, azért döntöttek Genndy Tartakovsky és csapata mellett, mert a Samurai Jack című rajzfilmjükkel már bizonyították rátermettségüket.