Az amerikai színész a CNN-en azt állította, a kocsijában talált, 8 milliárd dolláros banki tranzakciót bizonyító papírok egy filmes befektető csoport tulajdonában vannak.

Forrás: MTI
Don Johnson Melanie Griffith-tel

A Miami Vice tévésorozat egykori főszereplője a CNN Larry King Live című beszélgetős műsorának március 14-i adásában azt mondta, a papírok, amelyeket a német vámosok fedeztek nála novemberben, miután Svájc felől átlépte a határt, nem kapcsolhatók pénzmosáshoz. Don Johnson szerint a dokumentumok üzleti partnerei tulajdonában vannak, akikkel egy új film gyártásáról tárgyalt.

A színész azt is közölte, valószínűleg bepereli az eseményeket hamisan beállító német bulvárlapokat és minden más médiumot, amely a múlt héten azt állította, törvénytelen ügybe keveredett. "Úgy tették sajtótémává az állítólagos pénzmosási történetet, hogy azt semmiféle bizonyíték vagy vizsgálati eredmény nem támasztja alá. Ezzel hihetetlen kárt okoztak nekem" - nyilatkozta Larry King műsorában Johnson, aki elmondta, hogy a híresztelés miatt bankszámlái közül kettőt már zároltak a pénzintézetek. "A fiam sírva hívott fel. Ez borzasztó. Életem egyik legnehezebb hetét éltem" - méltatlankodott a színész.

A hír előzményéről Johnson azt mondta, épp egy svájci megbeszélésről utazott Németországba, amikor a határnál rutinellenőrzést tartottak a kocsijában. A német vámhatóság szóvivője, Wolfgang Schmitz az ügyről azt nyilatkozta, kollégái a további vizsgálat érdekében a dokumentumokról másolatot készítettek, majd visszaadták azokat a színésznek. A hatóság képviselője szerint azonban semmi nem utalt törvénytelen banki műveletre. Johnson szerint sem történt rendkívüli dolog az ellenőrzés során. "Adtam néhány autogramot, és viccelődtünk" - mesélte a nyolcvanas évek tévésztárja.