Polgárpukkasztás gerilla módra

Vágólapra másolva!
A Cool tévécsatorna nézőnek nem idegen a Gerilla grill két arca, akik a legváratlanabb helyeken bukkannak fel, hogy főzzenek valamit. Ételkészítésre szinte alkalmatlan, néha kifejezetten tiltott, veszélyes és extrém helyszíneken ütnek össze gasztronómiai ínyencségeket, néha pedig menekülniük kell a karhatalom - ideges portások, feszült kidobók, izgága bürokraták - elől. Zsebükben nyers hal, némi zöldség, kis zacskóban fűszerek - kaland így az élet.
Vágólapra másolva!

Vezetéknevüket nem akarják kiadni, így meg kell elégedni a keresztnévvel. Nem akarnak ők hazai "sztárok" lenni - csak összedobnak egy ízes lecsót a négyes-hatos villamoson vagy elkészítenek egy rablóhúst (stílszerűen) a szegedi Csillag-börtön területén. Könnyen elképzelhető, hogy a csillogó-villogó irodakomplexumba belépő öltönyös, nyakkendős úr aktatáskájából pipec dosszié, gyűretlen szerződés helyett hirtelen rozoga villanyrezsó és egy marék gomba kerül elő... és az alak menten főzni kezd.

- Honnan jött az ötlet?
Szilveszter - Szilárd hívott engem, eleinte még nem is tudtuk, mi lesz. Jackass-jelleg, főzőműsorral keverve. Bementünk, beszéltünk, pontosítottunk. Volt próbaforgatás nyáron, de nem csak mi próbálkozunk.
Szilárd - Az alapötlet nem a miénk, Trunkó Bence hívott, hogy mit szólnék egy ilyen műsorhoz. Aztán beindult a dolog, a helyszíneket is közösen találjuk ki. Nagyon nem durvulunk el, kulturális rendezvényeket például nem szeretnénk szétzúzni.

- Szakácsok vagytok?
Szilárd - Éttermünk van mindkettőnknek, nagyon szeretünk főzni. Hobbiszakácsok vagyunk.
Szilveszter - Én hajózási szakközépiskolát végeztem.

- Kedvenc konyha?
Szilárd - Ami otthon van. Viccet félretéve, mindet szeretem, jöhet a kínai, indiai, magyar vagy az olasz tészta.
Szilveszter - Szeretem az összeset, faltól falig. Talán a kínait nem annyira, bár az itteni kínai egészen más, mint a kínai-kínai. A vietnami konyhát, a koreait is kedvelem, ezek frissebbek, rengeteg zöldséggel, eltérnek a kínaitól. A japán konyhát is bírom.

- Hány adás készült el, és hol tartotok most?
Szilveszter - Egy forgatási napon általában négy adást tudtunk felvenni, tegnap volt az utolsó menet, akkor ötöt rögzítettünk. Májusig megvan az anyag, aztán leállás jön, talán ősztől, az új struktúra része lehet a folytatás.
Szilárd - Hatvanöt adás van felvéve, ebből körül ötven ment le. Picit magunk előtt vagyunk.

cooltv.hu
Lágyan ringatózik a csónak, bólogat a nádas, miközben készül az ebéd

- Melyik volt a kedvenc menet?
Szilárd - A vidéki út igazán felüdülés volt, egészen másképp reagálnak az emberek, mint Pesten. Kőlevest főztünk, de az emberek mindenüket odaadták. Rendesen neki kellett állni piálni, a helyi polgármester is beengedett minket.
Szilveszter - Volt nagyon sok helyszín: fogaskerekű, vonat, lovaskocsi, repülő. Nekem is a pálinkázás, a vidéki út tetszett nagyon.

- Sokan felismernek titeket?
Szilárd - Egyre többen, elkezdtünk népszerűek lenni, holott nem ezért csináljuk. Mi csak jókedvűen főzőcskézünk, nem zavar a kamera. A médiában korábban nemigen szerepeltem, csak klipekben bukkantam fel.
Szilveszter - Itt a polgárpukkasztás volt a lényeg, ez meg elvész, ha ismert az arcod. Sokan felismernek, lefotóznak a mobiljukkal, behívnak, barátkoznak. A kreatívok viszont azt szeretik, ha erős a reakció, ha galiba van.