Tarantino a helyszínelők közt

Vágólapra másolva!
A Helyszínelők című sorozat ötödik évadának befejező epizódját 30,73 millió néző követte figyelemmel a minap a CBS csatornán. A filmcsemegét Magyarországon a Viasat 3 vetíti.
Vágólapra másolva!

A Quentin Tarantino rendezte kétórás epizód már a tizedik olyan darabja a sorozatnak, melyet több mint 30 millióan láttak az Egyesült Államokban.

A rendező (csak néhány nagyobb siker: Ponyvaregény, Jackie Brown, Kill Bill) mint a Helyszínelők régi rajongója, egy Las Vegas-i helyszínen találkozott a stábbal, s ekkor határozták el, hogy közös epizódot készítenek, az Oscar-díjas rendező-forgatókönyvíró ötlete alapján. A sztori a megszokottnál kissé vadabb: a helyszínelőcsoport egyik tagját elrabolják és élve eltemetik, így a társaknak záros határidőn belül meg kell találniuk, ha élve akarják viszontlátni.

"Túl jó volt a forgatókönyv ahhoz, hogy a szokásos 44 percbe sűrítsük a cselekményt, ezért lett 2 órás az epizód" - nyilatkozta a Gil Grissomot alakító William Petersen.

A különleges alkotásban feltűnik Tony Curtis (Van, aki forrón szereti) és Frank Gorshin (Batman) is. A filmet Magyarországon szeptember elején vetíti a Viasat 3.