A Romantica az egykor nagy népszerűségnek örvendő, 1976-ban készített Rabszolgasors című sorozat új változatának vetítésére készül Lengyelországban és Magyarországon 2006 elejétől.

A Zone Vision Tévétársaság tulajdonában lévő Romantica csatorna kizárólagos jogot kapott a híres brazil sorozat, az Escrava Isaura (magyarul: Rabszolgasors) vetítésére Lengyelországban és Magyarországon. A 167 részből álló sorozatot 2006 első felében kezdik el sugározni, jelentette be Kathy Fairbairn, a Romantica csatorna programigazgatója.

"Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy elsőként mutathatjuk be nézőinknek ezt az izgalmas, új produkciót, Isaura, a rabszolgalány megható történetét" - mondta Fairbairn. "A hetvenes években az eredeti sorozat világszenzáció volt - a telenovellák történetében a legjobb minősítéseket kapta. A várva várt remake megérkezett, és csak a Romanticán lesz látható."

A XIX. századi vidéki Brazíliában játszódó Rabszolgasors egy új változata az eredeti, 1976-os sorozatnak, amelyben Lucélia Santos alakította Isaura szerepét. A történet a rabszolgasorsba született Isaura sorsát követi nyomon. Miután gazdája nagylelkűségének köszönhetően oktatásban is részesül, új gazdájának, egy zsarnok ültetvényesnek a hatalma alá kerül, akitől szerelme, Alvaro, egy fiatal lázadó segítségével próbál megszökni. Amikor az eredeti Rabszolgasors-ot a bemutatták Lengyelországon és Magyarországon, a sorozat hamarosan a valaha legnézettebb és legnépszerűbb telenovella lett.

A Romantica csatorna 1998 óta sugároz Közép-Kelet Európában, és ma már 6 millió néző tudja fogni otthonában. A csatorna teljes mértékben alkalmazkodik a helyi célközönség igényeihez, és a régió húsz különböző területén szolgáltat műsorokat.

http://www.rederecord.com

Az új Leoncio és a modern Isaura

A londoni székhelyű Zone Vision nemzetközi piacvezető tévétársaság és tematikus televízió csatornák forgalmazója. A céget 1991-ben alapították, és ma már 18 irodával rendelkezik Európában, az Egyesült Államokban, Ázsiában és Latin-Amerikában. Négy tematikus csatorna tulajdonosa és üzemeltetője: ezek a Reality TV, az Europa Europa, a Romantica és a Club, amelyek több mint 125 országban, 22 nyelven és több mint 150 millió előfizetőnek sugároznak. A Zone Vision működteti csatorna-képviseleti üzletágát is, amelynek keretén belül több mint 30 nemzetközi csatornát képvisel. Ezek közé tartozik a Discovery, a Viacom, a Turner, a Hallmark és az Eurosport, amelyek több mint 60 millió előfizetőt szolgálnak ki.