A Filmmúzeum-játék nyertesei

Vágólapra másolva!
Rovatunkban rendszeresen találhatók tévécsatornákhoz, műsorokhoz köthető játékok, melyek nem kerülnek pénzbe: csak egy e-mailt kell küldeni, általában a helyes megfejtéssel. A Filmmúzeum-játékban a legjobb Stirlitz-favicceket díjaztuk.
Vágólapra másolva!

A Filmmúzeum a közelmúltban vásárolta meg A tavasz 17 pillanata című régi, kedvelt sorozatot, ennek kapcsán felidéztük, hogy a szovjet kém tettei a népnyelvben (de legalábbis az interneten) tovább éltek, egyszerű faviccek formájában. Kértük olvasóinkat, hogy küldjék be kedvenc Strilitz-tréfáikat, mi pedig megpróbáltuk a lehetetlent: a sok favicc közül kiválasztani az öt legjobbat - már amennyire ez lehetséges.

Öt lelkes olvasónk nyert pólót. A nyerteseket e-mailben is értesítjük, az ajándékot pedig postán kapják meg. A legjobbnak ítélt öt Stirlitz-favicc:

- Figyelnek! - gondolta Stirlitz.
- Fizess! - gondolta a kocsmáros.

..................

Stirlitz döbbenten látja, hogy eltűnt irodájából a vodkásüveg, a kozák sapka meg a régi harmonikája. Váratlanul harmonikaszóra lesz figyelmes, lopakodva végigmegy a folyosón, berúgja az ajtót, és értetlenül mered a láthatóan részeg, kozáksapkában harmonikázó Müllerre, aki így szól: "Mi van, Makszimovics, asszed, csak neked van honvágyad?"

.................

A tavasz 16. pillanata: Stirlitz bosszúsan, dühödten vette észre a náci díszegyenruháján éktelenkedő nyálfoltot. Majd életében először megrémült.
- A rádiós köpött - gondolta Stirlitz.

................

Stirlitz épp Berlin utcáin sétálgat egy kémmel, mikor lövés dörren. A kém a szívéhez kap, összeesik, és vér önti el körülötte a járdát. Stirlitz az ösztöneire hallgatva azonnal gyanút fog.

................

A Gestapo főhadiszállásán Bormann belépett a szobájába és megpillantotta Stirlitzet, amint a nyitott páncélszekrény előtt áll.
- Hát te mit csinálsz itt? - kérdezte tőle.
- A villamosra várok! - felelte Stirlitz.
Bormann megnyugodva kiment a szobából. - Vajon melyik villamosra vár? Visszamegyek és megkérdem - gondolta később. Bormann haladéktalanul visszament a szobába, de Stirlitz már nem volt ott.
- Biztosan elment a villamossal - gondolta Bormann.