Salma Hayek futtatja a csúnya lányt

2006.07.20. 8:38

A nálunk Betty, a csúnya lány címmel vetített szappanoperának most készül az amerikai változata, az egyik producer pedig nem más, mint Salma Hayek.

Salma Hayek az Alkonyattól pirkadatig című mozi egészen különleges sztriptíz-táncosnőjeként lopta be magát legtöbbünk szívébe, és ezen kívül is, legfeljebb Antonio Banderas oldalán tudjuk őt elképzelni. Az a helyzet azonban, hogy a bájos színésznő szappanoperákban kezdte pályafutását - valószínű, hogy mexikóiként, ebben a műfajban tudott a legkönnyebben szerepeket kapni.

Úgy tűnik, Hayek máig nem feledte el, hogy honnan is jött, sőt valamiképpen, mintha szívügyévé is vált volna ez a szappanopera-kérdés. Most épp teljesen odáig van az itthon Betty, a csúnya lány címmel vetített sorozatért, úgyhogy be is szállt rögtön abba a gárdába, amely a produceri teendőket látja el a műsor amerikai változatánál.

A történetet ugye, mindenki ismeri: Betty, a csúnya lány a sok kínszenvedés után, a történet végére megszépül (egész egyszerűen lekerül róla a szemüveg és a fogszabályzó, valamint normális frizurával és szebb ruhákban kezd el járni), és elnyeri a hőn áhított férfi szerelmét is - aki, tegyük hozzá, maga sem egy Adonisz.

Hogy ebben a soványka történetben mi fogta meg Hayeket, az a rajongók többsége számára máig érthetetlen. Mindenesetre a színésznő nagyon lelkes, szerinte a történet az amerikai társadalom kritikája, hiszen ott az a szokás, hogy ha valaki kicsit is eltér a normától, akkor azt egyből csúnyának vagy legalábbis furcsának bélyegzik.

Az eredetileg Yo soy Betty la fea címet viselő kolumbiai szappanopera amerikai változata szeptemberben debütál az ABC csatornán, Ugly Betty címmel. A címszerepet a mulatságos nevű, America Ferrera játssza, akihez fiatalkori súlyproblémái miatt közel áll a karakter - ezt magunk is láthattuk a Telt idomok című vígjátékban.

Ha más nem, az amerikai latin közösség bizonyára imádni fogja a műsort, hisz ők amúgy is falják a szappanoperákat az olyan, spanyol nyelvű csatornákon, mint az Univision vagy a Telemundo.     

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK