Ünnep a Grace klinikán, örülhet dr. House is

2006.07.24. 15:24

A Grey's Anatomy (itthon A Grace klinika) című kórházas sorozatot választotta legjobb tévéműsornak az amerikai tévékritikusok szervezete - de House doki sem szontyolodott el a díjak láttán.

Az amerikai tévékritikusok szervezete, az America's Television Critics Association szerint A Grace klinika volt az elmúlt időszak legjobb tévés produkciója - mint közismert, a sorozat itthon az RTL Klubon futott, különböző időpontokban, egy hosszabb, kényszerű szünettel. A díjért versengett a Grey's Anatomy - A Grace klinika (ABC), a Lost (ABC), a The Office (NBC), a The Sopranos - Maffiózók (HBO) és a 24 (Fox).

Kórházas sorozatokban erősek az amerikaiak, mert a legjobb drámai sorozatszereplő díját viszont Hugh Laurie csípte meg - ő a (TV2 által is futtatott) Dr. House mogorva, nem épp átlagos dokija. A színész tavaly is nyert eben a kategóriában. A legjobb vígjáték-szereplő a zord kritikusok szerint Steve Carell (The Office) volt. Az új műsorok közül az NBC My name is Earl-jét ismerték el, legjobb drámai sorozatnak a Lost bizonyult, a The Office pedig a vígjátékok közt aratott. A The West Wing (Az elnök emberei) sorozatot a kulturális és társadalmi téren betöltött szerepe miatt emelték ki.

Forrás: [origo]

Dr. House itthon is gyógyít

Az évente megrendezésre kerülő, idén 22. alkalommal jelentkező TCA Awards ünnepsége tegnap volt Pasadenában, Kaliforniában. A Television Critics Association 1978-ban alakult, több mint 200 amerikai és kanadai tévés szakíró, kritikus alkotja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK