Műsor, mely sok "szénhidrát" tartalmaz

2006.10.12. 10:31

Na végre, dörzsöli a kezét a kenyérfogyasztó, itt van két szám, köztük harmincegy forint különbség, itt valaki csúsztat, mellébeszél, rosszat akar nekem, tessék megvédeni. Mondjuk leülni egy kockás füzet mellé egy független kenyérügyi szakemberrel és számolni, vagy ne adj' isten ugyanezt megtenni a két érintett féllel, beszéljék meg a kérdést közvetlenül. Nem, miután elhangzik a két állítás, megy a műsor tovább, mintha mi sem történt volna, mi pedig csalódottan érezzük, hogy cserben lettünk hagyva. Továbbra is vehetjük, ha akarjuk, az egynapos elavulási ciklusra tervezett multi gazdaságos pékárut, mert nem tudhatjuk biztosan, hogy ezzel teszünk-e rosszat magunkkal, valamint embertársainkkal szemben. Kár, mert szeretnénk már öntudatos fogyasztók lenni, és azt érezni, hogy a csöpögő tejeszacskók országának vége, és ha olyan hülyék vagyunk, hogy hagyjuk magunkat átvágni, akkor még mindig van, aki megvéd bennünket.

A műsor egyébként a mostanában a közszolgálati tévén közkedvelt remegő kezű kézikamerázás és permanens kísérőzenélés mellett egy a vágó által valamiért nagyra tartott effektet, az osztott képmezőt is előszeretettel alkalmazza. Amikor mindehhez egy csak közszolga által unott hangon előadott narráció is társul, az már a kultúrműsorokon edzett nézőnek is sok. Nem nagyon, de mivel a tartalom nem az, amit joggal elvárhatnánk, ezért kénytelen észrevenni az ember a formát.

Ugyanezen az estén a Napló adott egy riportot, melynek készítője határozottan és keményen vonta kérdőre a kutyájuk után a piszkot fel nem szedő nyugdíjas néniket és más kisembereket. Talán abból, ha az ő elszántságát és a Vevő-szolgálat témaválasztását, alaposságát keresztezni lehetne, akár igazi fogyasztóvédelmi műsor is kerekedhetne.

Terray István

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK