Vágólapra másolva!
Vasárnaptól a Magyar Televízió politikai háttérmagazinját, A szólás szabadságát Baló György vezeti.
Vágólapra másolva!

Az Este című hírháttér-műsort - Krizsó Szilvia mellett - a jövő héttől Mészáros Antónia és D. Bányász Gergő is vezeti, ugyanakkor A szólás szabadsága című politikai háttérmagazinnál is csere lesz, ide Baló György ül be.

"Egy hosszú folyamat fontos állomása lesz vasárnap és hétfő este" - mondta Kert Attila, az MTV hírigazgatója, aki szerint "ez a hírműsorok átalakításának egy újabb lépése. Baló György tapasztalatával az MTV presztízsműsora továbbra is népszerű marad, és nagyon bízom a két fiatal szakemberben is."

A szólás szabadsága a múlt héten 588 ezer tévézőt érdekelt, az éppen a készülék előtt ülők 11 százaléka maradt az m1-en a műsor alatt. A fiataloknál, a 18-49 évesek közt a műsor nincs a legnézettebb adásokat tartalmazó listán, azaz 150 ezer, kereskedelmileg fontos nézőnél kevesebbet ért el.

A műsor még 2003-ban indult. A Friderikusz - a szólás szabadsága azon év április 20-ától minden vasárnap 18.55 órai kezdettel volt látható az m1-en, a Magyar Televízió A hét című politikai-közéleti műsorának helyén. A jelenleg az ATV-n lévő tévést Krizsó Szilvia váltotta, mivel az MTV 2005 október közepén döntött arról, hogy a továbbiakban nem tart igényt Friderikusz Sándor munkájára. A televízióban az után határoztak így, hogy a műsorvezető egy lapinterjúban élesen bírálta a közszolgálati médium vezetését. Krizsó sem volt végleges megoldás, ő szülési szabadságra ment 2005 novemberének végén, a helyére Győrffy Miklós érkezett.