A csúcs közelében a Discovery

Vágólapra másolva!
Ma este kilenckor vetíti a Discovery Channel a látványos Everest: A lehetetlen megkísértése című sorozatának harmadik részét, még nem késő bekapcsolódni.
Vágólapra másolva!

A hatrészes sorozatban azt láthatja a néző, amint tizenegy hegymászó, egy tapasztalt vezető kíséretében nekivág a legmagasabb csúcsnak. A mai részből kiderül, hogy a várakozási idő letelt, az időjárási viszonyok megfelelőek, és a táborok is készen vannak.

Russel két részre osztja a csapatot az 5 napos, 2440 méternyi mászást igénylő csúcskísérlethez. Az erősebb mászók a Bill Crouse által vezetett egyes számú csapatba kerülnek. Köztük van Brett Merrell Los Angeles-i tűzoltó, Terry O' Connor ambuláns orvos, és az asztmás Morgen Jensen. A Mark Woodward által vezetett 2. számú csapatba kerül a kétszeres amputáción átesett Mark Inglis, a hollywoodi biciklista, Tim Medvetz és a libanoni Max Chaya. A serpák végig a csapatok mellett fognak mászni, ők jelentenek minden reményt, ha a csapat bajba kerül.

Az előretolt alaptábor elhagyása után az éjszakát mindig a négy magas tábor valamelyikében töltik a mászók. A 3. számú tábor után elérik a 7925 méteres magasságot, ahol kezdődik az úgynevezett "halálzóna". Itt a tenger szintéjez képest 70%-kal kevesebb az oxigén. Russel mindjárt az előretolt alaptábor elhagyása utáni első estén figyelmezteti a hegymászókat a rájuk váró veszélyekre. Tudatosítja bennük, hogy a serpák feladata nem az, hogy az életüket kockáztassák mások ambíciói miatt, így azonnal visszavonja őket, amint valaki ellenszegül az utasításaiknak vagy veszélyes helyzetbe sodorja őket.

Az epizód bemutatja az izgalmat, idegességet és a rendkívüli nehézségeket, amelyekkel a csoportnak szembe kell néznie, ahogy táborról-táborra halad.