Eltűnhet pár műsorvezető a Nap-keltéből

Vágólapra másolva!
Csak az MTV-nek dolgozhatnak ezentúl a Nap-kelte műsorvezetői - mivel páruknak más munkája is van, nekik választaniuk kell. 
Vágólapra másolva!

Levélben szólította fel a Nap TV vezetőségét az MTV közéleti főszerkesztősége, hogy szeptember 21-ig műsorvezetőik döntsenek arról: az MTV képernyőjén akarnak dolgozni, vagy más elektronikus médiumnál, mert a kettő szerintük összeférhetetlen.

Ez a Nap-kelté-nél Aczél Endrét, Orosz Józsefet, és a csak idén odakerült Bakács Tibort érinti. Ők azok, akik máshol is dolgoznak a reggeli műsor mellett - más kérdés, hogy ezzel eddig nem volt baja az MTV-nek, az érintettek pedig most sem értik igazán a döntés hátterét.

Aczél Endre szerint nincs szó összeférhetetlenségről. "Több éve vezetek egy nosztalgiajellegű műsort (Aczélsodrony) a Klub Rádión, emellett pedig műsorvezetőként szerepelek a Nap-kelté-ben. Aki ismeri a munkásságomat és a közszolgálati műsor- szolgáltatási szabályzat összeférhetetlenségre vonatkozó passzusát, az feltehetően meg sem írt volna hasonló felszólítást" - fogalmazott.

Orosz József szintén értetlenül áll az eset előtt. Öt éve szerkeszt műsort szintén a Klub Rádiónál, az MTV reggeli műsorához pedig három évvel ezelőtt hívták; rádiós munkája tehát már akkor is ismert volt.