Mulder ügynök a pohár után nyúl

2007.03.19. 11:51

David Duchovny visszatér a tévék képernyőjére, ám ezúttal nem különleges ügynököt, hanem önpusztító írót alakít.

David Duchovny, akit a magyar tévézők elsősorban az X-Akták Fox Muldereként azonosíthatnak, visszatér a tévéképernyőre a Showtime egyik komédiájában.

A 46 éves színész Hankot alakítja majd, aki egy olyan - alkohollal és drogokkal hadilábon álló - regényíró lesz, akinek párkapcsolatai is felettébb zűrösek. Hank életét semmiképp nem egyszerűsíti a sorozatbéli, 13 éves lánya, akit Madeleine Martin alakít, ahogy a volt barátnő rendszeres feltűnése (Natascha McElhone) is okoz némi bonyodalmat.

A műsornak egyelőre nincs címe, de annyit tudni, hogy augusztusban kerül képernyőre az USA-ban. Mivel a magyar televíziók egyre kisebb csúszással veszik át az amerikai sorozatokat, könnyen elképzelhető, hogy jövőre, valamelyik hazai kereskedelmi tévén is felbukkan majd az átalakult Duchovny, aki ezúttal nem a természetfeletti jelenséget kutatja, nem az ufókat, az égboltot lesi, hanem inkább a whiskysüveg címkéjét nézegeti.

Az X-Akták, ami híressé tette a 175 epizódot jegyző színészt (sorozatbéli párja, Scully, azaz Gillian Anderson 196 részben szerepelt) 1993 és 2002 közt futott, öt Golden Globe-ot nyert, további 62 másik díj mellett, miközben 140 alkalommal jelölték nevesebb díjkiosztókon. A paranormális jelenségekkel foglalkozó FBI-ügynökök kalandjaival alighanem mindenki találkozott, aki hosszabb időt töltött a tévékészülék előtt az elmúlt évtizedben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK