Általános vélekedés, hogy az egyenruhás nők kitüntetett szerepet élveznek a titokban különféle fétisekkel rendelkező férfi nézők körében, még a tévésorozatokban is. Mi másnak volt köszönhető a csinos tévés rendőrnőkről készült Top10-es összeállításunk kirobbanó sikere, még tavaly decemberben? Ezúttal a tévésorozatok vonzó orvosnőit és nővéreit vettük szemügyre. A végére tettünk négy magyar színésznőt, de ez nem jelent sorrendet, mivel semmivel sem csúnyábbak vagy tehetségtelenebbek, mint amerikai kolléganőik. Sőt.

Mivel itt a nyár, a tévés szakemberek nagy része egy karib-tengeri sziget partjainál ismerkedik a búvárkodással és a mulatt pincérlányokkal (és fiúkkal), így napról napra egyre kevesebb a tévés szenzáció.

Új sorozatok nemigen indulnak, nagy hírek ritkán akadnak, így elő lehet venni kellemes, magazinos anyagokat. Mivel fél éve imádták olvasóink a Top 10-es listát, amit a csinos tévés rendőrnőkről írtunk, most a következő lépés az egészségügyi ellátásban tevékenykedők szemügyre vétele, úgy is mint az orvosnőké és a nővérkéké. A téma mindenképp aktuális, a kórházbezárások, elbocsátások, egészségügyi reformok közepette.

Természetes, hogy egy magára valamit is adó kórházi sorozat bővelkedik fehér köpenyes hölgyekben, de mint láthatjuk, szerencsére egyáltalán nem műfajfüggő a megjelenésük - azaz nem kizárólag a Vészhelyzet-ben és a Grace kliniká-ban láthatunk orvosnőket, noha mindenképp jobb eséllyel indulunk, ha náluk kutakodunk. Válogatásunk hangsúlyozottan szubjektív, akárcsak a szépség, de mindettől függetlenül szeretettel várjuk olvasónk dühödt, mogorva e-mailjét erre a címre, a kihagyott szépségek neveivel, ahogy a cikk végén hozzá is lehet szólni a kollekcióhoz.

Jöjjön 15 szemrevaló doktornő, medika és nővér, nem sorrendben, ömlesztve:

Eliza Dushku (Tru Calling - Az őrangyal)

Köpenyesen:

Tru Davis. Igaz, nem mindig viselt köpenyt, azonban az orvosi egyetem közben már sikerült gyakorlatot szereznie, hiszen (igaz, akaratán kívül), de egy hullaházban kapott munkát, ahol feltehetően az anatómia minden csínját-bínját elsajátíthatta. Ebben még az is segítette, hogy bizonyos napokat újraélt, csakhogy azokat nem elméjének pallérozására kellett használnia, hanem általában különböző bűntények megelőzésére.

Köpeny nélkül:

Egyik legismertebb karaktere, a Buffy, a vámpírok réme-beli Faith szerepel a Buffy-sorozat nemhivatalos képregényes folytatásában is, meg persze a sorozatban. Feltűnt az Angel-ben, és beugrott kisebb szerepekre jobbára ismeretlen filmekbe. Ám nem bírt magával, és ugyancsak fehér köpenyt húzott magára a 2007-2008-as évadra készített Nurses (Nővérkék) című sorozat pilótafilmjéhez. De hiába kapott főszerepet, a színésznő rajongóinak legnagyobb sajnálatára nem került be az új évadra berendelt sorozatok közé.