Kilencvenéves asszony lehet a Topmodellben

2007.06.27. 8:49

Kilencvenéves asszony jelentkezett egy kínai televíziós modellversenyre: ezzel ő lehet a legidősebb nő, aki valaha részt vett szépségversenyen.

A Honan (Henan) tartománybeli Nanjang (Nanyang) városból származó kilencvenéves asszony lehet a világ legidősebb szépségverseny-résztvevője, ha a szervezők elfogadják a nevezését - adta hírül a Pejcsing Vanpao (Beijing Wanbao) című kínai napilap.

Csang Ming (Zhang Ming), aki reményei szerint a CCTV kínai televízió modellversenyén fog szerepelni, jobban szeretné, ha a rendezők nővérüknek szólítanák, "nagyi" helyett.

Kínában egyébként egyre népszerűbbek a szépség- és modellversenyek. A CCTV 2000 óta rendezi meg hagyományos évi modellversenyét, melyre az ország egész területéről várják a jelentkezőket. A műsor amolyan Év arca-jelleggel zajlik, tekintve, hogy minden évben friss arcokat keresnek, akik egy kis színt vihetnek a modellszakmába.  

Bár az America's Next Top Model még nem került át Kínába (és például a Szökés is csak a feketepiacon lelhető fel), láthatjuk, hogy a kommunista országban is hódítanak a nyugati műsorformátumok.

Ennek megfelelően sor került már kínai Megasztár-ra is, igaz, némiképp erősebb szabályozással, mint máshol. A szervezők többek között arra kérték a versenyzőket, hogy "ne törekedjenek extravaganciára és eredetieskedésre", és hogy "egészséges és etikus" számokat adjanak elő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK